ADHD

Når man lider af ADHD, har man ofte store problemer med at koncentrere sig, holde opmærksomheden eller styre sit temperament. Det kan være svært at gå i skole og indgå i sociale relationer.

Som forælder kan man føle, man er på overarbejde, og at det er svært at bevare det kølige overblik, når hverdagen bliver udfordret, og man bekymrer sig om sit barns muligheder og fremtid.

Der findes mange myter om ADHD. Og der hersker også uenighed blandt eksperter om, hvad den bagvedliggende årsag er. Her kan du læse om, hvad man ved om lidelsen og få gode råd. For eksempel om hvordan ADHD opleves, eller hvilke behandlingsmuligheder, der er.

En psykisk lidelse rammer hele familien

Når et menneske vi elsker og holder af har det psykisk svært, vil vi gøre alt for at hjælpe. Men som pårørende til psykisk lidelse er det er svært at vide, hvordan vi bedst hjælper. Samtidig forandrer lidelsen typisk vores forhold til vores nærmeste, og vi oplever måske både sorg, afmagt og frustration. Som pårørende er vi i risiko for at blive overbelastede, og det er derfor vigtigt at søge viden og hjælp - og ikke mindst huske selv at tanke op.

Emne: ADHD, Angst, Depression, Pårørende, Skizofreni, Stress
Alt om psykologi

Er du forælder til et barn med ADHD? Det kan hjælpe at træne

Som forælder til et barn med ADHD kan man nemt komme til at skælde for meget ud. Forskning viser, at det kan lette hverdagen og reducere konflikter, hvis man som forælder bliver trænet i at håndtere sit barns ADHD-vanskeligheder.

Emne: ADHD, Forskning, Pårørende

Hvad er ADHD?

ADHD-vanskeligheder er ikke det samme som, at man er utilpasset og ustyrlig. Mange med ADHD har mere stilfærdige problemer. De har måske svært ved at overholde aftaler eller gøre det færdigt, som de gik i gang med. Det er vigtigt at forstå og støtte børn og unge med ADHD - og huske at fokusere på alt det, de også kan.

Emne: ADHD