Parforhold

Vores forhold til vores kæreste og partner påvirker, hvordan vi har det. Hvis vi har børn sammen, er det også vigtigt for vores børns trivsel, at vi har en tryg og omsorgsfuld relation i vores parforhold. Uanset om vi bor sammen eller hver for sig.

At få børn kan også være med til at lægge et pres på vores parforhold. Det kan være svært at finde tid og overskud til at nyde hinanden og intimiteten – og sexlysten er som regel det første offer i en travl hverdag. Måske begynder man at tvivle på, om det nu holder. Kan vi blive ved med at leve og vokse sammen?

Nogle gange er svaret nej. Andre gange handler det om at finde viljen frem til at acceptere vores egne og vores partners særheder og svagheder. Læs om hvad man kan gøre for at bevare intimiteten og nærheden i parforholdet.

Sådan kan PMS påvirke vores relationer

Vi taler sjældent højt om PMS. Men det er ikke kun forbundet med fysiske gener. Også psykiske gener kan følge med og påvirke relationer og ikke mindst parforholdet.

Emne: Mental sundhed, Parforhold

Den første kærestesorg

Alle kan blive ramt af kærestesorg. Særligt første gang kan gøre ondt og være en voldsom oplevelse. For at komme igennem det kan man forsøge at være sin egen bedste ven og lære noget af det.

Emne: Parforhold, Pårørende, Sorg og traumer

Hvornår er det tid til at gå i parterapi?

Få par gør brug af parterapi til trods for, at det er en dokumenteret virksom behandling. Få et kig ind i det parterapeutiske rum, bliv klogere på, hvornår det er tid til at søge hjælp og lær, hvordan I kan få mest muligt ud af jeres forløb.

Emne: Børn og familie, Mental sundhed, Parforhold
Alt om psykologi

Hvad er psykisk vold?

Den 1. april 2019 trådte en ny straffelov i kraft, der kriminaliserer psykisk vold på lige fod med fysisk vold. Men hvad er psykisk vold egentlig?

Emne: Mental sundhed, Parforhold

Typiske paradokser i et parforhold

Som par kan man være ens og forskellige på samme tid. Selvom man har valgt at være sammen, kan forskellige behov give konflikter over tid. Der er typisk en række paradokser på spil, som man kan arbejde med.

Emne: Børn og familie, Parforhold

Hvordan kan vi være nære trods fysisk afstand?

Coronakrisen gør, at vi skal holde afstand til hinanden. Her skal vi være opmærksomme på, at der er forskel på social og fysisk afstand. Hvordan kan man være sammen socialt, når man fysisk er hver for sig?

Emne: Corona, Parforhold

Førstehjælp til parforholdet

Kærligheden kan hjælpe par igennem coronakrisen, så længe man respekterer hinandens forskelligheder og ikke tager hinanden for givet.

Emne: Corona, Parforhold

Fertilitetsbehandlingens betydning for parforhold

Når par går i fertilitetsbehandling, fylder det ofte alt i forholdet. Det kan skabe en ubalance, og forbudte tanker kan dukke op. Her kan du læse om, hvilke dynamikker der typisk opstår, og hvordan man kan håndtere de mange svære følelser.

Emne: Børn og familie, Mental sundhed, Parforhold
Illustration: Jason Goodman | Unsplash

Pas godt på dig selv efter skilsmissen

Der er mange forskellige grunde til, at ægtepar bliver skilt. Uanset årsagen, er en skilsmisse en stor livsomvæltning for de fleste. En af udfordringerne er at sige farvel til parforholdet og samtidig være nødt til at sige goddag til forældreskabet på en helt ny måde. Læs, hvordan du hjælper dig selv og dine børn igennem den svære tid.

Emne: Børn og familie, Mental sundhed, Parforhold

Skilsmisse: Sådan hjælper du dit barn til en god jul

Julen er fuld af forventninger og traditioner. Efter en skilsmisse kan det være nødvendigt at gentænke nogle af dem for at komme godt igennem december. Læs her, hvad du kan gøre for at skabe en god jul for dit barn efter skilsmissen.

Emne: Børn og familie, Parforhold
Illustration: Priscilla Du Preez | Unsplash

Fællesskaber får dig til at leve længere – og bedre

Tætte relationer og fællesskaber er afgørende for, om vi har det godt. Vi har brug for at opleve, at vi er en del af noget. Men det er ikke nok at have mange venner på Facebook. En tæt relation kræver tid og investering.

Emne: Arbejdsliv, Børn og familie, Mental sundhed, Parforhold
Illustration: Kinga Cichewicz | Unsplash

Hjælp – min partner snorker

Det kan være enormt irriterende og frustrerende at ligge vågen ved siden af en snorkende partner. Man kan føle sig fortvivlet og magtesløs, og mange bliver misundelige over, at partneren har så let ved at sove. Måske har du prøvet alt. Få her et bud på, hvad du kan gøre.

Emne: Mental sundhed, Parforhold, Søvn
Alt om psykologi

Lysten til sex kan forsvinde – og genfindes

Mange oplever i løbet af et langt forhold at miste lysten til sex - og det kan der være mange grunde til: stress, sygdom, børn og hormonelle ubalancer, men de færreste ved, at vi har et lille center i hjernen, der er med til at aktivere vores seksuelle ulyst. Det gode er, at vi med øvelse og træning kan lære at deaktivere centret.

Emne: Mental sundhed, Parforhold
Alt om psykologi

Når vi bliver forældre, kommer vores parforhold under pres

Vi skal ikke måle vores parforhold på, hvor tit vi har sex eller er ude at spise en middag sammen. Når vi bliver forældre, handler det om at tage en fælles beslutning om at ville lykkes - og måle hinanden på, hvor overbærende vi er over for hinanden.

Emne: Børn og familie, Parforhold

Parforhold: Ret fokus mod dig selv og bevar kærligheden

Det er svært for mange par at bevare et forhold, som begge har det godt i. Men det kan godt betale sig at arbejde for nærhed og tryghed i sit parforhold. For når vi har det godt sammen, bliver vores livskvalitet forbedret.

Emne: Mental sundhed, Parforhold

Sex er meget mere end samleje og evnen til at få en orgasme

Vi er forskellige, og det er vigtigt at være bevidst om. Så bliver det også nemmere at forstå, at det ikke nødvendigvis har noget med dig at gøre, hvis din kæreste har mindre lyst til sex. Hvis vi samtidig fokuserer på den seksuelle oplevelse fremfor, hvor tit vi har sex, er der også større sandsynlighed for et godt sexliv.

Emne: Parforhold