Praktiserende psykolog

Den praktiserende psykologs arbejde er bl.a. at hjælpe mennesker gennem svære perioder i deres liv. Mange oplever på et tidspunkt, at det hele føles uoverskueligt, måske som følge af en ulykke eller en stor sorg. Følelsen kan også ramme os, uden at vi umiddelbart kan finde en årsag.

Oftest arbejder vi os selv ud af svære perioder ved at finde en indre styrke eller ved at tale med venner og familie. I nogle tilfælde kan det alligevel være svært at komme videre. Man kan opleve en følelse af at stå meget alene med sine problemer.

En praktiserende psykolog vil i mange tilfælde kunne hjælpe med at håndtere de problemer, som vi kan have svært ved selv at overskue.

Din egen læge kan opfordre dig til at tale med en psykolog. I særlige tilfælde kan du få en henvisning.

Du kan altid selv henvende dig til en psykolog, også selv om du er i tvivl om, hvorvidt det er “nødvendigt”.

Psykologen vil normalt tage en indledende samtale og vurdere, hvordan klienten bedst kan hjælpes. Nogle gange er en enkelt samtale nok. Andre gange kan man sammen med psykologen planlægge et længere behandlingsforløb.

Hvordan psykologen hjælper sine klienter, er meget forskelligt, dels benytter psykologer forskellige terapiformer. Dels afhænger behandlingen af, hvilket problem klienten slås med, og om klienten er en voksen, en ung eller et barn.

Tilskud til psykologhjælp

Læs mere om, hvem der kan få henvisning og tilskud til psykologhjælp.

grafik_sparegris